Asennusohjeet EVOFILM liimattomalle aurinkosuojakalvolle 

Kiitos että olet valinnut EVOFILM®:in autoosi. Huolehdithan, että noudatat ohjeita ja työskentelet hitaasti vaihe vaiheelta parhaan tuloksen saavuttamiseksi. Älä kiirehdi. Maalaa, ota rennosti ja varaa asennukselle riittävästi aikaa. Nämä ovat parhaat ammattilaisvinkkimme asennuksessa onnistumiseen.  

Työskentelyohjeet 

1. Varmista että olet tilannut ja saanut oikean suojakalvon ENNEN kuin aloitat asennuksen.  Huomaathan, että kokoa ei voi arvioida pelkästään asettamalla kalvo ikkunapinnan päälle, sillä kalvo venyy asennuksen aikana oikeaan kokoon.  

2. Aloita puhdistamalla ikkuna auton ulkopuolelta huolellisesti tavallisella ikkunanpuhdistusaineella ja puhdistusliinalla (X), näin on helpompi erottaa sisäpinnalla oleva lika. Puhdista ikkunaruutu mikrokuituliinalla. Puhdista sitten sisäpinta samalla tavalla erityisen huolellisesti rasvasta, liasta ja pölyhiukkasista. Pyyhi lopuksi pinta etanolilla, jotta saat täysin puhtaan pinnan. TÄRKEÄÄ! Puhdista ikkunaruudun reunat erityisen tarkasti.   

3. Täytä sanko kuumalla vedellä ja aseta asennettavat kalvot sankoon. Täytä spraypullo kuumalla vedellä ja sekoita asennusneste (1 kpl hopeinen pussi) siihen. Ota asennuslasta esiin. Laita hanskat käteen välttääksesi rasvatahrojen syntymistä kalvolle tai lasiin asennuksen aikana.   

4. Levitä ohut kerros EVOGEL-asennusgeeliä sienisudilla asennusikkunan jokaiselle reunalle. Geeli auttaa pitämään kalvon reunat paikallaan kuivauksen aikana reunojen irtoamisen välttämiseksi.   

5. Suihkuta ikkunalasi asennusnesteellä. Suihkuta myös kalvo asennusnesteellä. Aseta kalvo ikkunalasia vasten oikealle kohdalleen. Kiinteisiin ikkunaruutuihin, kuten takakonttiin ja takaikkunoihin, kalvo tulee kohdistaa keskelle ikkunapintaa. Ovien aukeaviin ikkunoihin kalvo tulee kohdistaa yläreunaa pitkin. (Katso sivulta 2 yksityiskohtaiset ohjeet oviin tarkoitettujen ikkunakalvojen asentamiseen).   

6. Suihkuta kalvon pintaan runsaasti asennusnestettä ennen lastan käyttöä. Poista sitten suurin osa ikkunan ja kalvon väliin jääneestä ylimääräisestä vedestä vetämällä asennuslastaa kevyesti osa kerrallaan kalvon pintaa pitkin. Lastaamalla poistetaan veden lisäksi kuplat ja rypyt. Älä koskaan vedä lastaa kuivaa kalvoa pitkin, äläkä paina lastalla liian lujaa, sillä tämä voi repiä ja naarmuttaa suojakalvoa.  

7. Suihkuta kalvo uudelleen. Paina lastaa hieman voimakkaammin kalvoa vasten poistaen lisää asennusnestettä ikkunan ja kalvon välissä. Toista suihkutus ja lastalla työskentely 3-5 kertaa, kunnes kaikki vesi on lähtenyt pois kalvon ja ikkunan välistä, ja kalvo on venynyt oikeaan kokoon. Kalvo venyy tavallisesti 3-5mm, kun se asennetaan oikein.   

8. Kun ”asennus on valmis” toista lastan kanssa työskentely jokaisella reunalla. Vaikkei sitä havaitsisikaan paljaalla silmällä, asennusnestettä kerääntyy usein kalvon reunoille ja se täytyy poistaa lastalla. Ylimääräinen asennusgeeli, joka työntyy ulos kalvon välistä, voidaan pyyhkiä pois kostealla rätillä. Käytä reunojen käsittelyyn pyöristettyä lastaa päästäksesi käsiksi kulmiin.  

9. Anna kuivua. Auton tulisi mielellään antaa jäähtyä avoimin ovin kuivumisen ajan. Älä pidä autoa suorassa auringossa ja lämmössä heti asennuksen jälkeen. Liian nopea kuivuminen voi johtaa siihen, ettei kalvo kiinnity kunnolla.  

10. Mikäli asennuksen aikana tai sen jälkeen ilmenee ongelmia, ota kalvo pois ikkunasta ja aloita asennus uudelleen kaikkia ohjeita noudattaen. Tämä ratkaisee yleensä ongelmat. Mikäli ongelmia ilmenee vielä uudelleenasennuksen jälkeen, otathan yhteyttä, niin autamme sinua.    

 Aurinkosuojakalvon asennus ovien ikkunoihin. 

1. Aloita laskemalla ikkunaa alas n. 10 cm. Levitä ohut kerros EVOGEL asennusgeeliä sienisiveltimellä Ikkunan kaikkiin reunoihin. Suihkuta ikkuna sitten asennusnesteellä.  

2. Ota kalvo sangosta, joka on täytetty lämpimällä vedellä. Aseta kalvo ikkunalasin yläreunaan 2-3 mm reunan alapuolelle niin, että ovilista ei voi kuoria tai työntää sitä pois paikoiltaan, kun ikkuna nostetaan ylös. Rako ei jää näkyviin, kun ikkuna on nostettu ylös (kuten se tavallisesti on).   

3. Aloita työstämällä lastalla ikkunan ylempi puoli, niin että kalvo kiinnittyy tiukasti. Pyyhi pois ylimääräinen vesi ja geeli, joka kerääntyy ikkunan yläreunoihin, ennen kuin rullaat ikkunan ylös.  Anna kalvon alapuoliskon roikkua vapaasti ikkunan alaosassa ja nosta ikkuna varovaisesti kiinni.  

4. Nosta kalvon alaosaa ja suihkuta reunat sekä kalvon sisäpinta asennusnesteellä. Irti oleva osa kalvoa kiinnitetään seuraavaksi alareunan ja ikkunalasin väliin. Aseta kalvo ikkunalasia vasten ja ohjaa se käsillä vähän kerrallaan alareunaa kohti.   

5. Käytä tämän jälkeen keltaista kulmalastaa saadaksesi johdatettua kalvon kunnolla listan alle. Jos kalvo on liian korkea, voit leikata sitä hieman veitsellä. Ethän kuitenkaan unohda nostaa ikkunaa kokonaan ylös, ennen kuin leikkaat kalvoa. TÄRKEÄÄ! Kalvon tulee olla vähintään 20mm reunan alla, jotta se ei jää kiinni reunaan, kun ikkuna rullataan alas. Älä siis leikkaa liikaa.   

6. Suihkuta kalvo ja vedä lastalla sitten keskikohdasta alaspäin kohti alareunaa saadaksesi ylimääräisen veden ja kuplat pois kalvon välistä. Nyt kalvo on paikallaan. Suihkuta ja työstä kalvo lastalla 3-5 kertaa kunnes kaikki neste ikkunan ja kalvon välistä on poistettu. Älä unohda suihkuttaa kalvoa lastankäytön välissä. Käytä kulmalastaa (saadaksesi kalvo ikkunalistan alle alaosassa ja muilla reunoilla.   

7. Anna kuivua 2-3 päivää ennen kuin rullaat ikkunat alas.  

8. Mikäli ongelmia ilmenee asennuksen yhteydessä tai sen jälkeen, irrota kalvo ja toista asennuksen vaiheet uudelleen ohjeiden mukaan. Tämä ratkaisee useimmiten ongelmat. Jos ongelmia ilmenee toisen asennuksen jälkeen, otathan yhteyttä, niin autamme sinua.  

 HUOM! Älä asenna aurinkosuojalavoa yli +25 asteessa tai alle +4 asteessa (kylmällä), sillä tämä voi aiheuttaa ongelmia kuivumisessa ja kiinnittymisessä. Älä aseta autoa aurinkoon ja lämpimään tai pakkaseen heti asennuksen jälkeen. Kuivumisaika on 1-5 vuorokautta lämpötilasta riippuen.