EVOFILM®-aurinkosuojakalvon asentaminen

EVOFILM®-aurinkosuojakalvo on laadukas, valmiiksi leikattu ikkunan tummennuskalvo kaikkiin automalleihin. EVOFILM®-aurinkosuojakalvo on helppo ja edullinen tapa tummentaa auton ikkunat. Tällä näytämme, miten se toimii.

EVOFILM-asennusohjeet voit lukea, ladata tai tulostaa täältä. Asennusohjeet ovat saatavilla ruotsiksi, tanskaksi, suomeksi, norjaksi, hollanniksi, ranskaksi, englanniksi, puolaksi, tšekkiksi, italiaksi, saksaksi, espanjaksi, portugaliksi, kreikaksi, unkariksi ja arabiaksi. Täältä löydät asennusvideot eri kielillä.

Video 1. EVOFILMin asennus kiinteisiin auton ikkunoihin

 Näin asennat EVOFILM-ikkunan sävykalvon kiinteisiin auton ikkunoihin.


Video 2. EVOFILMin asennus auton ovien ikkunoihin

Näin asennat EVOFILM-ikkunan sävykalvon auton ovien ikkunoihin.


Ammattilaisten vinkit ja niksit aurinkosuojakalvon asentamiseen

Ikkunan tummennuskalvon asentamisen ei tarvitse olla vaikeaa. Täältä löydät parhaat vinkkimme ja niksimme aurinkosuojakalvon asentamiseen.

Aurinkosuojakalvon asentaminen voi olla sekä yksinkertaista että monimutkaista. Liimaton valmiiksi leikattu aurinkosuojakalvo ei vaadi aikaisempaa kokemusta eikä erityistyökaluja, jotta tulos olisi onnistunut. Jos sen sijaan asennat liimattavan aurinkosuojakalvon, etkä ole tehnyt sitä ennen, kannattaa pyytää apua asiantuntevalta henkilöltä ja varautua siihen, että saat parhaan tuloksen vasta seuraavalla kerralla ;)

1. Käytä lämmintä vettä

Käytä haaleaa vettä. Mitä kylmempää ulkona, sitä lämpimämpää vettä. Ikkunan ei saa olla jääkylmä, kun asennat aurinkosuojakalvoa. Tavallinen vesi toimii yleensä hyvin, mutta liian kalkkipitoinen vesi voi jättää pieniä valkoisia pisteitä, kun kalvo on kuivunut. Jos haluat varmistaa täydellisen lopputuloksen, käytä tislattua vettä (maksaa muutaman euron esimerkiksi Biltemassa). Myös liian suuri määrä pesuainetta voi jättää pieniä valkoisia pisteitä, kun kalvo on kuivunut. Älä siis yliannostele liuotinta. 4–6 tippaa/litra.

2. Puhdista metyloitu alkoholi-aineella

Tärkeintä hyvän lopputuloksen saavuttamisessa on puhdas ikkuna. Aloita puhdistus alkoholilla (esim. T-röd) ja pehmeällä pesusienellä. Pyyhi puhtaaksi nukkaamattomalla liinalla, esim. mikrokuituliinalla. Suihkuta ikkuna asennusnesteellä ja poista lopuksi vesi vetämällä tavallisella kumisella ikkunalastalla. Nyt ikkuna on puhdas kaikista hiukkasista, ja voit aloittaa asentamien.

3. Huuhtele suojakalvo

Huuhtele suojakalvo asennusnesteessä ämpärissä tai vadissa, jotta saat varmasti kaikki hiukkaset pois kalvolta. Suihkuta vasta sitten asennusnestettä ja asenna suojakalvo. Suosittelemme käyttämään kertakäyttökäsineitä kalvon asettamisessa.

4. Suihkuta suojakalvon pinta

Älä koskaan vedä skrapaa kalvon päältä ilman nestettä. Suihkuta runsaasti nestettä kalvon pinnalle joka kerta, ennen kuin vedät nestettä suojakalvon alta. Vedä skrapalla päällekkäisiä vetoja. Älä paina skrapaa liian voimakkaasti, sillä se voi vahingoittaa suojakalvoa.

5. Ole kärsivällinen

Älä koskaan vedä skrapaa kalvon päältä ilman nestettä. Suihkuta runsaasti nestettä kalvon pinnalle joka kerta, ennen kuin vedät nestettä suojakalvon alta. Vedä skrapalla päällekkäisiä vetoja. Älä paina skrapaa liian voimakkaasti, sillä se voi vahingoittaa suojakalvoa.

Irrotettavan, valmiiksi leikatun aurinkosuojakalvon asentaminen

Näin asennat irrotettavan, liimattoman valmiiksi leikatun aurinkosuojakalvon kuten esimerkiksi EVOFILM®. Yksityiskohtainen asennusohje ja asennuslasta sisältyvät pakkaukseen, kun tilaat EVOFILM®-aurinkosuojakalvon.

Aurinkosuojakalvon asennus

1. Puhdista ikkunat huolellisesti rasvasta ja liasta. 

Aurinkosuojakalvon asennus

2. Sekoita vesi ja saippua suihkepullossa.

Aurinkosuojakalvon asennus

3. Suihkuta ikkuna ja kalvo huolellisesti nesteellä.

Aurinkosuojakalvon asennus

4. Laita suojakalvo ikkunaan ja asettele varovasti paikoilleen.

Aurinkosuojakalvon asennus

5. Kaavi kaikki vesi pois ikkunan ja suojakalvon välistä. Valmista!

Aurinkosuojakalvon asennus

6. Anna suojakalvon kuivua vähintään 24 tuntia ennen ikkunoiden puhdistamista/rullaamista alas.

Ongelmia aurinkosuojakalvon kanssa?

99,9 % aurinkosuojakalvoon liittyvistä ongelmista johtuu huonosta asennuksesta, mallista riippumatta. Jos olet asentanut irrotettavan liimattoman aurinkosuojakalvon, ongelma on helppo ratkaista. Ota suojakalvo pois ja asenna uudelleen, mutta vasta kun olet lukenut asennusohjeet huolellisesti vähintään kaksi kertaa ;) Jos olet asettanut liimattavan aurinkosuojakalvon, ja se on kuivunut, ongelmien ratkaiseminen on hankalaa jälkikäteen. Ota tällöin yhteyttä ammattilaiseen tai aloita alusta.

Aurinkosuojakalvo ei ole sopiva

Jos tilasit valmiiksi leikatun aurinkosuojakalvon, sen tulisi luonnollisesti sopia autosi ikkunaan. Jos jostain syytä haluat kuitenkin leikata suojakalvoa, käytä ruostumattomasta teräksestä valmistettua partakoneen terää. Jos aiot leikata aurinkosuojakalvon lasia vasten, leikkaa erittäin varovasti, ettei terä vahingoita lasia.

Aurinkosuojakalvo irtoaa

Aurinkosuojakalvo voi irrota, jos et ole onnistunut poistamaan kaikkea vettä aurinkosuojakalvon ja ikkunan välistä. Tällöin aurinkosuojakerros ei kiinnity kunnolla. Tai sitten suojakalvo ei ole ehtinyt kuivua kunnolla ennen ikkunoiden rullaamista. Syystä riippumatta ongelma on helppo ratkaista. Ota suojakalvo pois, puhdista ikkuna ja kalvo ja asenna uudelleen oikein. Asenna aurinkosuojakalvo 2 mm päähän avattavien ikkunoiden reunojen alapuolelle, jotta se ei irtoa tai jää kiinni listaan ikkunaa avatessa.

Pienet valkoiset pisteet aurinkosuojakalvossa

Huomasitko pieniä valkoisia pisteitä auton ulkopuolelta, kun aurinkosuojakalvo on kuivunut? Tämä johtuu joko siitä, että pölyhiukkaset ovat tarttuneet kalvoon, käyttämäsi vesi on liian kalkkipitoista tai sinulla on ollut liian paljon pesuainetta vedessä. Syystä riippumatta ongelma on helppo ratkaista. Ota suojakalvo pois, puhdista ikkuna ja kalvo ja asenna uudelleen oikein. Käytä tislattua vettä ja 4–6 tippaa pesuainetta litraa kohti.

Ilmakuplat aurinkosuojakalvossa

Jotkut pienemmät kuplat voivat kadota itsestään, kun aurinkosuojakalvo on kuivunut. On kuitenkin tärkeää, että poistat kaikki ilmakuplat huolellisesti suojakalvoa asentaessasi. Muista tarkistaa suojakalvo ikkunan ulkopuolelta. Jos aurinkosuojakalvoon ilmestyy kupla 24 tunnin sisällä, voit yrittää suihkuttaa suojakalvoa ja vetää/painaa/työntää sen ulos suojakalvon reunaa kohti. Jos kalvo on jo kuivunut, älä tee reikää kuplaan tai yritä leikata sitä partaterällä. Ota vain kalvo pois, puhdista ikkuna ja aurinkosuojakalvo, ja asenna uudelleen.

EVOFILM®-aurinkosuojakalvo on helppo asentaa

EVOFILM® on laadukas, liimaton ja irrotettava aurinkosuojakalvo, joka suojaa tehokkaasti UV- ja IR-säteilyltä. EVOFILM® on helppo asentaa onnistuneesti ilman aikaisempaa kokemusta tai erityistyökaluja. EVOFILM® toimitetaan valmiiksi leikattuna kaikkiin automalleihin. Helppo ja nopea asentaa.

EVOFILM®-aurinkosuojakalvo on helppo asentaa