Itseliimautuva kalvo

Olemme luultavasti kaikki seisoneet keittiössä jossain vaiheessa ja yrittäneet kääriä ylijääneet ruuat muovikelmuun joka tarttuu yhteen ja tarttuu kaikkialle muualle paitsi sinne, missä haluat sen tarttuvan. Sitä kutsutaan itseliimautuvaksi kalvoksi, mutta miksi kalvo on niin tahmeaa ja miksi se tarttuu joihinkin materiaaleihin mutta ei muihin. Selitämme.


Selitys staattisesta tarttumisesta

Staattinen tarttuminen on ilmiö, jossa kaksi pintaa houkuttelevat toisiaan staattisen sähkön kertymisen vuoksi. 

Kun kaksi materiaalia, joilla on erilaiset sähköiset ominaisuudet, joutuvat kosketuksiin toistensa kanssa, elektronit voivat siirtyä materiaalista toiseen. Tämä voi johtaa siihen, että toinen materiaali varautuu positiivisesti ja toinen negatiivisesti. Staattisessa tarttumisessa tämä voima voi saada eri materiaalit tarttumaan yhteen tai muihin pintoihin.

Mutta entä staattinen ikkunanvärjäyskalvo?

Staattinen kiinnittyvä ikkunan sävykalvo, joka on ohut, itseliimautuva kalvo, joka kiinnitetään auton ikkunan sisäpuolelle vähentämään valon ja säteilyn lämpöä.

Staattiset ikkunasävykalvot voidaan valmistaa erilaisista materiaaleista, kuten polyesteristä tai vinyylistä, jotka voivat muodostaa staattista varausta joutuessaan kosketuksiin toistensa tai muiden pintojen kanssa. Kun kalvo kiinnitetään ikkunaan, se voi tarttua lasiin tämän staattisen varauksen ansiosta perinteisen liiman sijaan. Tämän ansiosta kalvo voidaan asentaa helposti ilman ylimääräisiä liimoja, erikoistyökaluja tai tiettyjä taitoja.

Mitä hyötyä on itseliimautuvan ikkunanvärjäyskalvon käyttämisestä autossasi?

  • Helppo asentaa ilman aikaisempaa kokemusta
  • Ei vaadi erityisiä kemikaaleja tai työkaluja
  • Voidaan poistaa ja asentaa uudelleen asennuksen aikana kuplien tai taitteiden välttämiseksi
  • Pitkä käyttöikä
  • Edulliseen hintaan


EVOFILM

EVOFILM on staattinen ikkunoiden sävytyskalvo autoihin. Sitä on helppo soveltaa, eikä onnistuneiden tulosten saavuttamiseen tarvita aiempaa tietoa tai erikoistyökaluja.