Miksi autoni tummennetut ikkunat ovat sameita?

Tämä on tietysti ärsyttävää ja voi aiheuttaa monille autonomistajille epävarmuutta, ja on tavallista tuntea siltä, ​​jos et tiedä miten aurinkosuojakalvo toimii, mutta yleensä kalvossa ei ole mitään vikaa tai huonoa. Päinvastoin, on yleensä hyvä, että kalvo koetaan joskus utuiseksi. 

Sumeus tai epäselvyys voi johtua kahdesta asiasta, kalvon laadusta tai asennuksesta. Selitämme.


Tuote - Low Angel Haze (LAH)

Tämän tyyppinen sameus liittyy itse ikkunan sävykalvoon, ei lasin ja sävyn väliin juuttuneeseen asiaan. Tämäntyyppinen sameus näkyy, kun katsot sävytetyn auton lasin, kuten taka- tai sivuikkunan läpi aurinkoisena päivänä. Kun aurinko on matalassa kulmassa taivaalla, tämä sumuinen ilme on selkein. Mitä korkeampi ikkunan sävykalvon IR-hylkäys (infrapunarejektio) on, sitä suurempi on Low angel haze. LAH (Low angel haze) on seurausta kalvon hiukkasten paakkuuntumisesta tai tarttumisesta yhteen valmistusprosessissa.

Siksi ei ole mitään outoa, että auton ikkuna voidaan kokea sumuiseksi tietyissä kulmissa aurinkoon nähden. Päinvastoin, se on hyvä, koska se osoittaa, että asentamasi aurinkokalvolla on hyvä suoja infrapunasäteilyä vastaan. Jos sävytetyillä ikkunoilla varustetussa autossasi ei toisinaan esiinny matalaa LAH, vaihda aurinkokalvosi kiireesti oikeaan aurinkokalvoon auringon haitallisen IR-säteilyn välttämiseksi.

EVOFILM tarjoaa erinomaisen suojan haitallista IR-säteilyä vastaan.

  • EVO95 Black: IR-säteilyn vähennys 79 % (VLT 5 %) 
  • EVO75 Dark: IR-säteilyn vähennys 55 % (VLT 25 %)
  • EVO50-savu: IR-säteilyn vähennys 48 % (VLT 50 %)
  • EVO25 Ice: IR-säteilyn vähennys 86 % (VLT 75 %)


Asennus - Epäselvyys


Kun autosi ikkunat on tummennettu, ne saattavat näyttää sameilta tai sumeilta ja saatat nähdä pieniä vesitaskuja kerääntyvän kalvon alle. Ne ovat pieniä vesimolekyylejä, jotka jäävät loukkuun kalvon ja lasin väliin. Kun auton ikkunat ovat tummennetut, imulasta pystyy poistamaan vain tietyn määrän vettä kalvon ja lasin välistä. Mutta älä huoli, ikkunan sävykalvo on huokoista materiaalia, joten jäljelle jäänyt vesi haihtuu yleensä ulos ja kalvo kovettuu täysin lasiin.

Aika, jonka kuluessa uusi ikkunasävysi kuivuu tai kovettuu kokonaan, määräytyy asentajan taidon, ulkolämpötilan ja asennetun kalvon tyypin mukaan. Yleensä tämä kestää alle viikon, mutta huonosti asennettu sävy on sameaa useita viikkoja. Tästä syystä monet ihmiset valitsevat ikkunoiden värjäyksen keväällä ja kesällä mieluummin kuin silloin, kun ulkona on kylmä.

Emme suosittele haihdutusprosessin nopeuttamista lämpöpistoolilla tai tai asettamalla autoa suoraan auringonpaisteeseen. Tee parhaasi, jotta sävyyn ei aiheudu ylimääräistä rasitusta kovettumisprosessin aikana. Tämä sisältää ikkunoiden kääntämisen ylös ja alas. Jos voit, jätä ikkunat kiinni, kunnes sävy on täysin kovettunut.


Asiantuntijan selittämä matala enkelisumu

Katso, kun Flexfilmin Ralph van Pelt selittää matalan enkelihämärän. Hän on ikkunoiden sävytyksen asiantuntija ja johtava tähti tietojensa jakamisessa verkossa. Hän tietää, mitä me muut emme ikkunanvärjäyskalvoista. Kiitos Flexfilmille ja Ralph van Peltille.

Kiitos myös osoitteille tintshield.ca carmeltint.com diversityautofilms.com ja pro-xpel.com.my, joilta olemme nöyrästi lainanneet tietoa tämän artikkelin kirjoittamiseen.