Kaikki, mitä haluat tietää aurinkosuojakalvosta!

Kysymyksiä aurinkosuojakalvosta on paljon. Onko aurinkosuojakalvon asentaminen laillista? Paljonko ikkunoiden tummentaminen aurinkosuojakalvolla maksaa? Onko ikkunoiden tummennuskalvoja erilaisia? Voiko aurinkosuojakalvon asentaa itse? Mitä tarkoittaa valmiiksi leikattu aurinkosuojakalvo? Mitä teen, jos minulla on ongelmia aurinkosuojakalvoni kanssa? Täältä löydät paljon tietoa ja oppaita aurinkosuojakalvosta autossasi. Viisi yleisintä kysymystä ovat:

1. Onko ikkunoiden tummentaminen aurinkosuojakalvolla laillista?

Kyllä, se on laillista. Suomessa on laillista tummentaa kuljettajan takana olevat ikkunoita niin tummaksi kuin haluaa. Sen sijaan peililasit eivät ole laillisia missään auton ikkunoissa. Lue lisää tummennetuista ikkunoista.

2. Mitä ikkunoiden tummentaminen aurinkosuojakalvolla maksaa?

Jos teet työn itse ja valitset valmiiksi leikatun aurinkosuojakalvon, se maksaa noin 60–80 euroa riippuen ikkunoiden määrästä. Jos valitset laadukkaan liimattavan suojakalvon, hinta on vähintään kaksinkertainen, noin 150 euroa. Useimmiten joudut leikkaamaan kalvon itse. Jos autohuolto tummentaa ikkunat ammattilaiskalvolla, hinta on alkaen 300 euroa ja siitä ylöspäin. Lue lisää erilaisista aurinkosuojista.

3. Mikä aurinkosuojakalvon tummennusaste minun tulisi valita?

Valitsemastasi tummennusasteesta riippumatta aurinkosuojakalvo vähentää aina sekä lämpö- että IR-säteilyä. Valitse siis aurinkosuojakalvon tummennusaste sen mukaan, miltä haluat auton näyttävän ja mikä on toivomasi näkyvyys. Jos sinua huolestuttaa ajaminen talven pimeydessä, valitse irrotettava aurinkosuojakalvo, jonka voi laittaa takaisin, kun aurinko alkaa taas paistaa. Lue lisää ikkunoiden sävyttämisestä.

4. Onko ikkunan tummennuskalvon asentaminen itse vaikeaa?

Ei, aurinkosuojakalvon asentaminen itse ei ole vaikeaa, jos valitset irrotettavan ja valmiiksi leikatun aurinkosuojakalvon. Tämän tyyppinen ikkunan tummennuskalvo ei vaadi aikaisempaa kokemusta tai erityistyökaluja. Tavallinen sorminäppäryys ja huolellisuus riittää. Sen sijaan liimattavan aurinkosuojakalvon asentaminen onnistuneesti vaatii taitoa ja erityistyökaluja. Lue lisää aurinkosuojakalvon asentamisesta.

5. Voiko ikkunoita rullata alas?

Kyllä voi. Irrotettava ja liimaton aurinkosuojakalvo, kuten esimerkiksi EVOFILM® pysyy ikkunalasissa yhtä hyvin kuin tavallinen liimattava suojakalvo. Voit siis avata ja sulkea ikkunoita normaalisti. Voi kuulostaa kummalliselta kysymykseltä kokeneempien mielestä, mutta jos olet kokeillut tummentaa pleksilasi-ikkunoita ja huomannut, ettei ikkunoita voi enää avata, haluat varmistaa, että toinen aurinkosuoja sopii autoosi. Lue lisää valmiiksi leikatusta EVOFILM-aurinkosuojakalvosta.


Aurinkosuoja autoon

Aurinkosuojakalvo autoosi?
Lue lisää autoosi sopivan aurinkosuojakalvon valinnasta

Tummennetut ikkunat

Tummennetut ikkunat

Kaikki, mitä olet aina halunnut tietää aurinkosuojakalvosta


Aurinkosuojakalvon asennus

Aurinkosuojakalvon asennus
Opi asentamaan aurinkosuojakalvo ammattilaisen tavoin

Usein kysytyt kysymykset EVOFILM®

FAQ EVOFILM

Olemme keränneet vastaukset EVOFILM®-aurinkosuojakalvoa koskeviin


Auton vuosimalli, valmistusvuosi vai käyttöönottov

Auton vuosimalli
Mikä on auton vuosimallin, valmistusvuoden ja käyttöönottovuoden välinen ero?

Vaikea asentaa aurinkosuojakalvoa mustien pisteide

Matrix-pisteet

Mitä ovat matrix-pisteet, ja miksi niitä on auton ikkunalasissa?